Over mij

Over mij

A traveller was asked
by an old Highland gardener
where she had been.

When she told him he said,
Ay! Iona is very thin place.

What did he mean, she asked?
There’s no’ much between Iona and the Lord.

In 2019 bezocht ik het Schotse eiland Iona, tijdens een stiltereis van een week. Gesterkt door dit prachtige eiland nam ik daar het besluit voor mezelf te beginnen. Onder de naam Three Hares verbind ik drie hazen: projecten, interim-management en reisbegeleiding.

Ik heb jarenlange ervaring opgedaan als manager en projectleider. Bij de Reinwardt Academie in Amsterdam was ik studieleider van de vierjarige hbo-bachelor tot erfgoed-professional. Binnen het MT was ik verantwoordelijk voor het curriculum van de opleiding, de werving en selectie, en leidinggevende van de docenten.
Ik ben bijzonder trots dat ik aan de wieg heb gestaan van het thema ‘Erfgoed en voeding’, waar tot dan toe nog weinig aandacht voor was. Dat heeft onder andere tot een nieuw minorprogramma geleid. Ook de verduurzaming van de academie en het curriculum waren belangrijke aspecten waar ik aan gewerkt heb. Als docent heb ik veel geleerd van studenten en hen altijd met veel plezier begeleid tijdens projecten en afstuderen.

Bij Kasteel Groeneveld in Baarn was ik verantwoordelijk voor meerdere tentoonstellingen en andersoortige projecten per jaar. Dit varieerde van grote tentoonstellingen als ‘Beatrix Potter en haar Pieter Konijn’ tot kleinere, experimentelere projecten als ‘Platte Eend’ of ‘Noorderlingen’. Naast de conceptontwikkeling, begroting, uitvoer, teksten, educatie en marketing deed ik in sommige gevallen ook de vormgeving - afhankelijk van het beschikbare budget. Bij Groeneveld ben ik tevens enkele jaren coördinator van de vrijwilligers geweest.

Ik ben betrokken, pragmatisch, flexibel en creatief. Ik ben zowel praktisch als theoretisch sterk: in een ideale dag spreek ik met vrijwilligers over de dagelijkse gang van zaken, met de directie over langetermijnbeleid (of andersom!) en sta ik kwart voor vijf te stofzuigen omdat een tentoonstelling die avond geopend wordt. Ik spreek gemakkelijk met mensen en ben oprecht geïnteresseerd.
Ik geloof dat alles interessant is zodra je je erin verdiept. Ik heb wel een aantal onderwerpen die ik van nature fascinerend vind: (de geschiedenis van) kastelen en landhuizen, stadsmusea, pelgrimsreizen, voeding, bomen, planten, landbouw, dieren, eilanden, handwerk, dementie, textiel.

Als je denkt dat ik iets kan betekenen voor jou of je organisatie, stuur me een berichtje! Ik kom graag langs om kennis te maken.

Nevenfuncties:
- bestuurslid Stadsmuseum Rhenen
- vrijwilliger Repair Café Maarn
- vrijwilliger Alzheimer Nederland

Illustratie bij over mij (II)